2011. március 27., vasárnap

Húsos tészta kicsit másképp...

Nálunk nagyon népszerű a húsos tészta. Úgy mint milánói makaróni (illetve spagetti), sima pörkölt alappal összekeverve, vagy gombával gazdagitva, stb.De most úgy gondoltam kicsit változtatok rajta, legyen egy kicsit más, legyen egy kicsit jobb.
Ehhez a hozzávalók (minden ízlés szerint):

Darálthús ( Mi a pulyka húst szeretjük ), vöröshagyma, fokhagyma, brokkoli, fűszerek, tészta.
A vöröshagymát kevés olaj és víz keverékén megpárolom és hozzáadom a darált húst míg ki nem "fehéredik".Beleteszem a fűszereket(pl.:só,bors,köménymag,majoránna,pirosparika,stb.) és készre főzöm illetve sütőm.Közben a brokkolit pároló edénybe megpárolom úgy, hogy még szép zöld színe maradjon, de a szára (mert azt is beleszoktam rakni, kisebb darabokra vágva) puha legyen. Így amikor a kifőtt tésztával és a darált hússal összekeverem, szép színes lesz az étel. Mikor tányérra tesszük, akkor lehet rá sajtot szórni. De lehet tepsibe vagy jénai edénybe is elkészíteni úgy rá a sajt és pirosra sütni.  

Most tanulmányozom, tanulgatom a makrobiotikát. Nagyon érdekel és úgy gondolom, hogy ez a legjobb étkezési, életvezetési mód,ami követhető és jó a szervezetnek. Na és csak a fantázia szab határt az étel elkészitésekor. :D!
Most egy savanyúkáposztás egytál ételt készitettem el. Az alapot Kövesdi Natália könyvéből vettem, és az alapanyag felmérés után a család ízlése szerint főztem meg.

Savanyúkáposzta tofuval

50 dkg savanyúkáposzta, 1 csomag tofu (natúr, de lehet füstölt is),vöröshagyma,fokhagyma,hántolt árpa
(gersli), füszerek

A vöröshagymát apróra vágom és víz és olaj keverékén megpárolom. Közben a káposztát apróra és a tofut kockára vágom. A tofut hozzáadom a hagymához és megfüszerezem, enyhén megpíritom. Ráteszem a savanyúkáposztát és annyi vízet, hogy épp,hogy ellepje. A füszereket bátran használhatjuk,mert a tofu ízetlen. Ezért lehet édes és sós ételnek is elkésziteni, de ezt majd legközelebb. Mikor már majdnem kész,beleteszem az árpát és szükség szerint vízet. Mikor az árpa megpuhult lehet tálalni.

Két ajánlatom van: az árpát érdemes előző nap beáztatni, a savanyúkáposztát meg kell kostólni és ha nagyon savanyúnak érezzük,akkor ki kell mosni. Aki még szokja a hús nélküli étkezést az házi füstölt árut (pl.: bordavég,oldalas,stb.) tehet bele. Én a Párom miatt bordavéget tettem bele. Csak úgy az illuzió miatt :D!!!
 Jó étvágyat! Micu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése